Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ

Υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι που μας προτρέπουν σε παλλαϊκή εξέγερση. Οφείλουμε να εξεγερθούμε ή θα αναγκαστούμε να εξεγερθούμε γιατί:

1. Έχει συντελεστεί Συνταγματική Εκτροπή. Η Κυβέρνηση που κυβερνά αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται από το σύνταγμα. Πρόκειται για σαφές συνταγματικό πραξικόπημα. Εξεγειρόμαστε σε κεκαλυμμένο πραξικόπημα.

2. Υφιστάμεθα Ξένη Κατοχή. Με θράσος ξένο κράτος έχει διορίσει επίσημο ανθύπατο, σε κάθε ζωτική υπηρεσία υπάρχουν τοποτηρητές. Παράλληλα έχει, κατά τρόπο αντισυνταγματικό υπογραφεί δανειακή συνθήκη, με παραχώρηση εθνικής ανεξαρτησίας από αναρμόδιο όργανο. Αντιστεκόμαστε στην ξένη κατοχή.

3. Έχει παραδοθεί η διοίκηση της χώρας σε ξένους κατακτητές. Επισήμως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο των ευρωπαϊκών μεγάλων δυνάμεων. Η Ελλάδα έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε διεθνές επίπεδο και δεν αντιπροσωπεύεται επαρκώς. Δημιουργούμε νέες διεθνείς συμμαχίες.

4. Εξαθλιώνονται ευρύτατα κοινωνικά στρώματα. Διαλύονται οι παροχές υγείας, αυξάνεται η θνησιμότητα, καταρρέει η πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαλύεται το κράτος πρόνοιας. Ιδιωτικοποιείται κάθε δημόσιο αγαθό. Λέμε όχι στην εξαθλίωση.

5. Καταστρέφεται η λεγόμενη μεσαία τάξη στη χώρα. Πολώνεται ο κοινωνικές σχηματισμός ανάμεσα σε λίγους παρασιτόβιους πλούσιους και εκατομμύρια εξαθλιωμένους πολίτες. Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική καταστροφή.

6. Εφαρμόζονται «θεραπείες» σοκ προκειμένου να εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός και αποπροσανατολισμένος να μην μπορεί να αντιδράσει στα μέτρα εξαθλίωσης και υποδούλωσης που του επιβάλλονται. Εξεγειρόμαστε ενάντια στα παρασιτικά κέντρα πληροφόρησης και στην επίσημη κυβερνητική και διεθνή προπαγάνδα. Επαγρυπνούμε για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών.

7. Ξεπουλιέται δημόσια περιουσία και παραδίδεται στο ντόπιο και διεθνές, παρασιτικό, κεφάλαιο. Εξεγειρόμαστε ενάντια στη διεθνή κερδοσκοπία και παλεύουμε για σταθερή, βιώσιμη και εθνικά ελεγχόμενη ανάπτυξη.

8. Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει διαφθαρεί απόλυτα. Το ανατρέπουμε, το δικάζουμε και προχωρούμε προς την εγκαθίδρυση της άμεσης, συμμετοχικής και λαϊκής δημοκρατίας. 

9. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες. Τα άτομο που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν αυτή τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση τιμωρούνται. Οι άλλοι απλώς εξεγειρόμαστε.

10. Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος. Διεκδικούμε τον πλούτο μας και τον εθνικοποιούμε. Αποκλείουμε τους ντόπιους και τους διεθνείς μεταπράτες. Αναζητούμε τις ευθύνες και τις αποδίδουμε προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.

 

Ανεξάρτητα από την πολιτική μας τοποθέτηση όλοι είμαστε σε θέση να βιώσουμε την αφαίμαξη του πλούτου μας, τη σταδιακή εξαθλίωσή μας και την υποδούλωση. Αποτελεί απορίας άξιο πώς η Αριστερά δεν έχει ενωθεί και δεν έχει ήδη κηρύξει ανένδοτο αγώνα προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατία. Αν δεν ανταποκριθεί στις ιστορικές της ευθύνες υπάρχει ο δρόμος του παλλαϊκού αγώνα.

Το ερώτημα ποιος δεν έχει νόημα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΑΣ  ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ.

ΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΜΟΝΤΕΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ

 


12 σχόλια:

 1. Γιώργο,ΜΠΡΑΒΟ! Χρειαζετε να αλλαξουμε πολλά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αξιολογούμε ότι συμβαίνει γύπο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιωργο ΜΠΡΑΒΟ! Χρειαζετε να αλλάξουμε πολλά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνει γύρο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εχουμε κι άλλον έναν λόγο! για να τα κάνουν όλα αυτά μας περνούν για... πρόβατα! Ε! λοιπόν πρέπει να δείξουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. OI ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
  Στίχοι - Μουσική - Ερμηνεία: Γιάννης Δόνδωρος

  http://www.youtube.com/watch?v=xkrn2OVSm6o

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κασσέτα μονότονη του ΚΚΕ η ανάρτηση, για ταϊσμα κουτόχορτου στους οπαδούς του , η αντε για χάηδεμα αυτιών των οποιων απελπισμένων.

  Δεν συγχωρώ ουτε τους νύν ουτε τους τέως πολιτικούς και πολιτικάντηδες για το μερίδιο της εγκληματικής ευθύνης τους.

  Δεν ανέχομαι ομως και κάτι ανεφάρμοστο που ζητά η ανάρτηση.

  Ουτε και τα κατηγορητήρια πρός τους ξένους.

  Οταν μια ζωή νομίζαμε οτι ειμαστε το κέντρο του κόσμου, και ολοι οι υπόλοιποι ξένοι ωφειλαν να "υποκλινονται στην ...ανωτερότητά μας και να μας δίνουν λεφτά" δηλαδή που ζούσαμε με δανεικά ξενα λεφτά, και συνεχίζουμε να δανειζόμαστε γιατί δεν υπάρχει μία στα κρατικά ταμεία, κοιτάς τι θα κάνεις για να μπορέσεις να επιβιώσεις.
  Κοντός ψαλμός αλληλούϊα . Χορεύεις οπως σου επιβάλλουν τελικά οι δανειστές.

  Να κάνουμε επανάσταση?
  Ποιοί θα αναλάβουν μετά? 10 Ελληνες 15 γνώμες θα υπάρχουν.

  Και λεφτά που θα βρεθούν για μισθούς συντάξεις και για τις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους?

  Μάλλον ψιλά γράμματα αυτά, το χάδεμα αυτιών προέχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εκπλήσσομαι με την ταμπέλα που βάζει του τελευταίο σχόλιο αλλά είναι ανώδυνη... Εκείνο που θεωρω επικίνδυνο ως αντίληψη είναι η άποψη ότι οι σύνταξεις, οι μισθοί και το κοινωνικό κράτος λειτουργούν με δανεικά χρήματα. Αφελέστατη προσέγγιση. Εξάλλου κάθε χρόνο ο Προϋπολογισμός δημοσιεύεται. Δε χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις οικονομικών για να δει το τεράστιο του ψέματος. Συμβουλή: Λιγότερο MEGA και ΣΚΑΙ, βλάπτουν σοβαρά τη διανοητική μας ισορροπία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Γιώργο δεν βλέπω αυτά τα κανάλια που αναφέρεστε και δεν επηρρεάζομαι ευκολα και ειδικά απο την τηλεόραση.

   Για τον Προϋπολογισμό, ναι δημοσιεύεται κάθε χρόνο.
   Αλλά δυστυχώς και κάθε χρόνο πέφτει τραγικά εξω και μακρυά των στόχων του, γιατί αλλο η θεωρία οτι ΘΑ εισπράξω ΤΟΣΑ οπως λένε οι υπουργοί των Οικονομικών και θα έχω να πληρώσω και άλλο τι εισπράτουν στο τέλος, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην γύρα και ζητιανιά για δανεικά η για εκδοση ομολόγων..
   Που ολα αυτά εχουν δυστυχώς ενα κόστος υποτέλειας απο τον δανειστή πρός τον δανειζόμενο.

   Επίσης θα περίμενα κάποια απάντηση το ποιοι τελικά θα αναλάβουν εάν επαναστατήσουμε οπως λέτε μέσα στο 2012, και το που θα βρούν αυτοί τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις και για τις κρίσιμες λειτουργίες του κράτους.

   Και φυσικά το να απαιτήσουμε να μας δώσουν λεφτά.... με τους δικούς μας ορους που εμείς ρητά και κατηγορηματικά θα τους επιβάλλουμε.
   Κατι τέτοιες απόψεις και σκέψεις εγω νομίζω οτι αυτές βλάπτουν σοβαρά τη διανοητική μας ισορροπία.

   Τελειώνοντας θα αναφερθώ και στο κομμάτι της ανάρτησής σας που αναφέρει για τοποτηρητές και επιτρόπους απο την Εσπερία.
   Το αν εγκαταστάθηκαν με θράσσος ξενοι τοποτηρητές παντού η ξένο κρατος εχει βάλει ανθύπατο τοποτηρητή, δεν ηλθαν απο μόνοι τους.
   Κάποιοι τους κάλεσαν.
   Και δεν τους κάλεσαν για πλάκα.
   Τους κάλεσαν κάποιοι αχρηστοι πολιτικοί γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με τα εργα και τις ημέρες τους , και των έργων και ημερών των πρίν.
   Δεν εξαιρώ και το μερίδιο ευθύνης και των πολιτών αυτής της χώρας.
   Λίγο πολύ ολοι μας βάλαμε το χεράκι μας να οδηγηθουμε εδω που οδηγηθήκαμε.
   Μακάρι να μην τους ειχαμε ανάγκη αυτούς τους ξένους και να μπορούσαμε να τους εξωπετάγαμε.

   Αλλά τώρα σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε , ειναι ενα ονειρο .... θερινής νυκτός οτι μπορούμε να τους πετάξουμε εξω.

   Διαγραφή
 7. Γιάννη,
  Δε ζητάμε να μας δώσουν λεφτά. Ζητάμε να μη μας κλέβουν. Η τοκογλυφία τιμωρείται.
  Δεύτερον συμφωνώ απόλυτα με το διεφθαρμένο των πολτικών και ότι αυτοί μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Το θέμα είναι ότι οι τοποτηρητές τέτοιους πολιτικούς θέλουν για να αρπάξουν ότι περισσότερο μπορούν.
  Τρίτον. Η Ελλάδα, έχω κουραστεί να το λέω, έχει από τα μικρότερα, συνολικά, χρέη στην Ευρώπη. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί εμείς; Αλλού εξηγώ γιατί έχουμε τόσο υφηλό δημόσιο χρέος.
  Τέταρτον. Κανένα κράτος δεν έχει ανάγκη από κατοχή!! Εξάλλου μόνο δεινά την ακολουθούνε (την κατοχή).
  Πέμπτον οι εξεργέσεις δεν γίνονται με εργολαβία!!!! Τις κάνει ο λαός. Εμείς δηλαδή. Ας αφήσουμε την αφελή παιδικότητά μας κατά μέρος και ας ενηλικιωθούμε!!!
  Η Ελλάδα ποτε δεν έζησε με δανεικά που δεν ξεπλήρωνε. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις παρασιτικές ελίτ της (οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές). Ωστόσο με ξένη κατοχή αυτές είναι που θα τη γλιτώσουν και όχι ο λαός. Στη Κατοχή οι καταδότες καλοπερνούσαν και οι τοκογλύφοι και όχι οι πολίτες. Θέλω να πιστεύω ότι το 40 - 44 να θεωρείς ότι καλώς αντισταθήκαμε.

  (Εξάλλου χρειάζονται τόσο ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών - το επαναλαμβάνω - προκειμένου κάποιος να κατανοήσει ότι το έλλειμα και το χρέος δεν καταπολεμάτε... δια της αυξήσεώς του;;;;;; !!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κύριε Γιώργο θα επανέλθω και πάλι.
  Γίνομαι ισως λίγο κουραστικός σε εσάς.

  Θα σας σχολιάσω μόνο την παράγραφο σας! Τρίτον. Η Ελλάδα, έχω κουραστεί .................................... τόσο υφηλό δημόσιο χρέος.

  Οντως έχει και συμφωνώ μαζί σας.
  Με μία διαφορά ομως με τις άλλες χώρες.
  Οι άλλες χώρες μπορεί να εχουν πολύ μεγάλο δημόσιο εξωτερικό χρέος (παράδειγμα η Ιταλία) αλλά οπως και η Ιταλία εχουν την βιομηχανία τους εχουν την ανάπτυξη τους, αλλά και έχουν να πληρώνουν για μισθούς συντάξεις και τρέχοντα έξοδα, και δεν εχουν ανάγκη να δανειστούν απ΄εξω και ανάγκη καννέναν ξένο δυνάστη.

  Εμείς εδώ εχουμε ενα πελατοκεντρικό η πελατειακο κράτος με στρατιές δημόσιους υπαλλήλους, στρατιές συνταξιουχους που οι περισσότεροι ειναι με χαριστικές συντάξεις, με εναν λαό που τα περιμένει ολα απο το κράτος, και που ζούσε πέραν των δυνατοτήτων του με ξένα λεφτά. Τά δανεικά.
  Εχουμε ενα διαλυμένο κρατικό μηχανισμό , και εναν λαό που δεν σέβεται και μισεί το κάθε τι ειτε δημόσιο αγαθό ειτε δημόσια περιουσία , ειτε τον χώρο οπου ζεί.
  Εχουμε ενα κράτος που οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης κολλάει στα γνωστά κλισε,στην άρνηση, στην αντίδραση, στα συμφέροντα, στην διαπλοκή, πέραν και της διαφθοράς.
  Ενα κράτος
  (ο παρασυρμένος λαός και οι γνωστές κομματικές παρατάξεις) που οτι ειχε ο τόπος π.χ την Ναυτιλία, κοίταξε να την καταστρέψει και να την διώξει απο εδώ, και τον Τουρισμό που κοιτάνε να τον αποτελειώσουν κάποιοι.

  Ετσι λοιπόν εχει διαφορά χρεωμένη χώρα με χρεωμένη χώρα και τι ειδος και πως ειναι το καθε χρέος δομημένο.

  Πολλά θέματα τα βλέπω απο διαφορετική οπτική γωνιά λόγω της δουλειάς μου , δηλαδή των πολλών ταξειδιών και διαμονής μου στο εξωτερικό.
  Και οχι πάντα στην ιδια χώρα.
  Ισως τα βλέπω ποιό ωμά η μαλλον πως εχουν στην σκληρή πραγματικότητα, και οχι οπως θα ευχόμασταν να ηταν.

  Χαρακτηριστικά λίγο πρίν λίγο μετά τους Ολυμπιακούς το 2004, βλεποντας την οικονομική , έξω και την μακαριότητά μας εδώ , οταν ελεγα " Απορώ αυτός ο τόπος πως στέκει ακομα ορθιος" , ολοι με κοιτουσαν με παράξενο βλέμμα.

  Ευχαριστώ για τόν χρόνο σας και για τις απαντήσεις που μου δώσατε.

  Εχετε την καληνύχτα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιάννη,
  όχι απλώς δεν γίνεσαι κουραστικός αλλά διεξάγεις και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Θίγεις λοιπόν αρκετά πράγματα ταυτόχρονα τα οποία έχει ενδιαφέρον να απαντηθούν.
  Πρώτον. Το μεγέθος του Δημοσίου. Τι ξέρεις από τα ΜΜΕ και την επίσημη προπαγάνδα; Ότι η Ελλλάδα έχει το μεγαλύτερο Δημόσιο της Ευρώπης.
  Τώρα η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο Τομέα της περιοχής των χωρών του €. (αναλογία Δ.Υ./ ΠΛΗΘΥΣΜΌ = 0,06) Μόνο η Γερμανία έχει ελάχιστα μικρότερο Δημόσιο. Λειτουργικά το Ελληνικό Δημόσιο είναι μικρότερο και από αυτό των Η.Π.Α. (Τα στοιχεία είναι επίσημα). Κάθε παραιτέρω μείωση του Δημοσίου Τομέα θα μας κατατάξει στο ίδιο επίπεδο με τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Επίσης θα επιδεινώσει δραματικά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων (Παροχή υπηρεσιών νοσηλείας, περίθαλψης, παιδείας κ.λ.π.)
  Δεύτερον. Το παραγόμενο ΑΕΠ της χώρας πέρυσι ήταν 220 δις €. Η Ελλάδα μόνο φτωχή δεν είναι.Έχει κάνει λάθος στρατηγικές επιλογές ανάπτυξης, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ενισχύοντας τις υπηρεσίες και όχι την παραγωγή (παρά την ύπαρξη εξαίρετου επιστημονικού προσωπικού που μόλις βρεθεί έξω διαπρέπει και όχι τυχαία) και την έρευνα αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα
  Υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα; ΝΑΙ. Αντιμετωπίζεται με αυτά τα μέτρα; ΟΧΙ. Γιατί; Γιατί με τα μέτρα αυτά ενισχύονται τα κέντρα διαφθοράς. ΠΟΙΑ; Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε. όπου οι αποφάσεις προμηθειών κ.τ.λ. παίρνοτναι σε επίπεδο πολιτικής διοίκησης και όχι γραφειοκρατρίας όπου η κατάσταση είναι περισσότερο ελεγχόμενη. Κατά συνέπεια παρά τα κοινώς (προπαγανδιστικά) λεγόμενα το πρόβλημα και εδώ είναι το μικρό Δημόσιο και όχι το Αντίστροφο.
  Τελευταίο σημαντικό θέμα για την Ελλάδα: Η Ελλάδα δεν αναπτύχθηκε επειδή διέθετε (όπως τα άλλα ανεπτυγμένα κράτη) αστική τάξη με επενδυτικό προσανατολισμό. (Αυτό το ξέρει ο κάθε δευτεροετής φοιτητής κοινωνικών επιστημών). Το επενδυτικό έλλειμα αυτής της μορφής καλύφθηκε από το παραγόμενο κοινωνικό πλεόνασμα (ασφαλιστικά ταμεία, μεταβιβάσεις απ ο το εξωτερικό, τη ναυτιλία κ.λ.π.). Κατά συνέπεια οποιαδήποτε αποδιάρθρωση της παραγωγής θα έχει δραματικές μελλοντικε΄ς συνέπειες. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως επίσημα λέγονται.
  Επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η μικροεπιχειρηματικότητα. Αν συνεχισθεί για πολύ καιρό η ύφεση θα αφανισθεί διά παντός και δεν μας συμφέρει.
  Συμπέρασμα: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι κυρίως οικονομικό αλλά πολιτικό και Δημοκρατίας (πολιτικό σύστημα, ιδιοκτησία ΜΜΕ,μικρή συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα, κακή πληροφόρηση κ.λ.π.)
  Όσο για την Ολυμπιάδα κ.λ.π. θίγεις επίσης μεγάλα θέματα αλλά πουν συζητηθούν από εδω!!!!
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ενάντια στα λεγόμενα αυτών που αντισυνταγματικά μας κυβερνούν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όλα καλά, αλλά κανείς μας δεν βρήκε ακόμη τον τρόπο αντίδρασης.Ερωτώ πως; και ακολουθώ. Η γενιά του ωραίου συνθήματος ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και του Πολυτεχνείου,μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και αφού βολεύτηκαν οι ίδιοι εξαφανίστηκαν ή προσπαθούν να μας πείσουν ότι να τους ξανά ψηφίσουμε για να μας ξανά σώσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μόλις ξεπράσουμε το σοκ (θα μου πεις πολύ καιρό κραταει!!) και εγκαταλείψουμε την αρρωστημένη ατομικότητά μας (όταν διαπιστώσουμε ότι μας καταστρέφει) τότε θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή