Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πόρνες, Πόρνοι, Παλικάρια και Νταβατζήδες.

   Κανένας λαός, καμία τάξη, κανένα άτομο, καμία ψυχή δεν τσακίζεται αν δεν το επιτρέπει η ίδια ή ο ίδιος. Κανένας δεν εξαφανίζεται αν αντιστέκεται. Όποιος έχει το ήθος, την τόλμη και τη γνώση δεν ταπεινώνεται. 

- Μπράβο σ' αυτόν που αγωνίζεται.
- Μπράβο σ' αυτόν τολμά να οραματίζεται.
- Μπράβο σ' αυτόν που δεν κρύβεται πίσω από το μόχθο του άλλου αλλά που προχωρά με βάση το δικό του όραμα.
- Μπράβο σ' αυτόν που τολμά να ερωτεύεται. 

- Ντροπή  στον πόρνο και την πόρνη που εκπορνεύει τη ψυχή του.
- Ντροπή στον τιποτένιο που κρύβεται πίσω από το μόχθο του άλλου.
- Ντροπή σ' αυτόν που ξεπουλιέται και που ξεπουλά αυτόν που κανονικά είναι σύντροφος. 

   Αν διαφεντεύουν τη ζωή μας, τη χώρα μας, τον πολιτικό χώρο οι νταβατζήδες είναι γιατί υπάρχουν οι πόρνες και οι πόρνοι. Αυτά τα άθλια σκουλήκια που σέρνονται. Αυτοί που έμαθαν αντί να δημιουργούν να καταστρέφουν το δημιούργημα του άλλου. Οι ωχαδερφιστές, οι τιποτένιοι, οι άθλιοι της ήσσονος προσπάθειας. Αυτοί που εμπορεύονται τους ήρωες του παρελθόντος προκειμένου να κρύψουν την αθλιότητά τους. Οι ανέραστοι που κλείνουν τα μάτια στον έρωτα. Που λένε ότι "πηδάνε" αντί να κοιτάξουν κατάματα τον εραστή ή την ερωμένη και να παλέψουν στο πεδίο του έρωτα. Αυτοί που εξαντλούν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη κατασκευή του ψεύδους τόσο για τον εαυτό τους (θεωρούν, τρομάρα τους, σπουδαία την αθλιότητά τους) όσο και για τους άλλους (θεωρούν ηλίθιους αυτούς που δεν φοβούνται να ζήσουν, να προχωρήσουν και που κοπιάζουν). Οι ανεύθυνοι, που κρύβονται πίσω από υποτιθέμενες αρχές για να παραμείνουν άπραγοι προκειμένου να μην "εκτεθούν" να μην προσπαθήσουν, να μην πληρώσουν κόστη. Λες και κοστίζει ένα δράμι η άθλια ζωή τους. Μηδενικά γεννήθηκαν, μηδενικά θα πεθάνουν. Μηδενικά θα μεγαλώσουν, δούλους, κουτοπόνηρους και ανάξιους σαν το δικό τους άψυχο κουφάρι. 

   Αν διαφεντεύουν τη χώρα μας οι νταβατζήδες είναι γιατί οι όμορφες ψυχές είναι μειοψηφία. Είναι μειοψηφία αυτοί που δουλεύουν και δεν μας δουλεύουν. Είναι μειοψηφία οι δημιουργοί που δεν κλέβουν αλλά βαδίζουν στο μονοπάτι της  κοπιώδους πρωτοτυπίας. Είναι μειοψηφία οι υπεύθυνοι, αυτοί που θα δώσουν το χέρι, αυτοί που δημιουργούν δεσμό, αυτοί που αγαπάνε. Είναι μειοψηφία οι εραστές και οι ερωμένες που κάνουν έρωτα και δεν "πηδάνε". Είναι μειοψηφία αυτοί που δεν τους διακρίνει η μιζέρια, αυτοί που δίνουν, αυτοί που προσφέρουν, αυτοί που ξέρουν ότι η προσφορά, το δόσιμο, είναι αυτό που διακρίνει την ανθρώπινη ύπαρξη από το μηδέν. Είναι μειοψηφία αυτοί που τραβούν μπροστά σε όλα τα πεδία, στην πολιτική, την επιστήμη, την κοινωνία, την οικονομία και την εργασία (πνευματική και χειρωνακτική). Είναι μειοψηφία αυτοί που αγωνίζονται αντί να διαλύουν. Είναι μειοψηφία αυτοί που αναδεικνύεται η ανωτερότητά από τη δράση τους. Είναι μειοψηφία αυτοί που ξέρουν ότι ο Άνθρωπος είναι ένας και δεν υπάρχει μαύρη, κίτρινη, λευκή ψυχή παρά μόνο μία ανθρώπινη ψυχή. 

  Μπορεί να έχω αρκετές αντιρρήσεις με τις τακτικές και τη στρατηγική του Κ.Κ.Ε. αλλά δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο δικό τους σύνθημα που με στοιχειώνει, εύχομαι δημιουργικά, από τα παιδικά μου χρόνια:

"Πρώτοι στη δουλειά. Πρώτοι στον αγώνα".

Αν δεν κοπιάσεις αποκλείεται να γίνεις αγωνιστής, και δεν εννοώ ήρωας, αλλά άνθρωπος.

Γίναμε εκατομμύρια πόρνοι και πόρνες σ' αυτήν τη χώρα. Ας μην μυξοκλαίμε για τη βαναυσότητα των εγχώριων και διεθνών νταβατζήδων. Δίκαια τους δίνουμε το νταβατζιλίκι.

Στα τσακίδια πορνίδια.
Συγγνώμη απ' αυτούς που δεν αναγνώρισα ή δεν απέδωσα αυτά που τους έπρεπε. Το μεγαλείο της ψυχής τους θα τους έκανε να ξεχάσουν την απρέπειά μου, τη μικρότητά μου. 

**** Πόρνος και πόρνη δεν είναι ο εργάτης, η εργάτρια του έρωτα που η ανάγκη τους έβγαλε στο δρόμο. Είναι ο άθλιος εαυτός μας που κρύβουμε περισσότερο ή λιγότερο βαθιά μέσα μας. 


2 σχόλια:

  1. "βράβευση της εβδομάδας" για την εβδομάδα που πέρασε σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου. Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή